rösti met asperges en ham

Rösti 

Homemade oftewel
huisgemaakt

Tegenwoordig maak ik weer zelf patat of frietjes. De patat maak ik van speciale aardappelen. De patat-aardappel. Die blijven zacht van binnen, maar worden knapperig van buiten. Afgelopen vrijdag had ik bewust wat extra patat-aardappelen gekocht. Want ik wilde eens kijken of er ook een lekkere rösti van te maken is. Nou ik kan verklappen. Dat gaat geweldig. En lekker dat het is. Het gaat er natuurlijk vaak wel om, welke smaakstoffen je erin stopt. Een snufje knoflookpoeder of chilipoeder kan al een heel verschil maken. Lees het recept en wedden dat je blij wordt. Want ik heb een nog makkelijkere manier bedacht om ze lekker te krijgen. In de oven. Heb je een airfryer kan je het daar ook vast in bereiden. Die heb ik niet. Maar heb jij die wel en je gaat deze rösti bereiden en je vind het helemaal geslaagd. Laat het mij dan weten. Dat kan via facebook. Even naar beneden scrollen. Maar dat doe je toch voor het recept. 

Homemade rösti met groene asperges
Afgelopen vrijdag had ik bewust wat extra patat-aardappelen gekocht. 
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?

  • 300 gram patat-aardappelen of vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels geraspte Emmentaler kaas
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel (of meer, wat jij lekker vind) chilipoeder
  • vers gemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram groene asperges
  • 1 klontje boter
  • vers geraspte nootmuskaat
  • vers gemalen peper
  • 100 gram ham
Zo bereid je het!

  1. Schil de aardappelen. Wassen en raspen. Doe de rasp in een schone, geurloze theedoek en laat uitlekken in een vergiet. 
  2. Pel de ui en snipper of snijd heel fijn. Je kan hem ook raspen.
  3. Verwarm de oven vast voor op 220° Celsius.
  4. Probeer zoveel mogelijk water uit de aardappel te wringen. 
  5. Doe dan in een kom en klop de eieren los. Meng door de aardappelen. Samen met de geraspte kaas, het knoflookpoeder, de chilipoeder en gemalen peper. 
  6. Maak er 6 schijven van. Of maak ze kleiner, wat jij wilt. Zijn ze kleiner, houdt dan rekening met de baktijd. Die is korter. 
  7. Leg op een bakplaat een stuk bakpapier. Smeer hier de olie op. Leg dan de röstischijven op de de bakplaat. Schuif in de oven en zet de timer op 20 minuten. Draai ze na die tijd om. En bak ze nog ongeveer 15 tot 20 minuten. Laat ze niet te bruin worden. 
  8. Ga ondertussen verder met de asperges. Haal een stuk van de onderkant af. Was de asperges schoon en snijd in drieën. 
  9. Breng in een brede pan wat water aan de kook, samen met het klontje boter. Doe daar de stelen van de asperges in en laat ongeveer 8 minuten koken. Doe na die tijd de punten van de asperges erin en zet de hittebron uit. Laat zo staan tot de rösti klaar is. 
  10. Verdeel de asperges over twee borden, ook de ham en de rösti. 
  11. Maal over de asperges nog wat nootmuskaat en peper naar smaak. 
  12. En dan...aan tafel!!!

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

This is the English version of the recipe
Wat is risoni
Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: