Rösti van zoete aardappel

Vrijdag 06-11-2020

Rösti van zoete aardappel

Rösti van zoete aardappel


Groente

Ik vertel het vaker. Zoete aardappel is een groente. En dat heel fijn natuurlijk. Met deze rösti, samen met andere groenten heb je dus een bord vol groente. Daarnaast zelf gemaakt rösti.


Hoezo moeilijk

Kopen is makkelijk natuurlijk. En ja, soms is het best handig om op voorraad te hebben. Alleen er zitten zoveel toevoegingen in. Die heb ik liever niet. Maak je de rösti zelf en je hebt over, kan je ze invriezen. Leg een stukje bakpapier tussen de rösti's tegen het plakken. Even opwarmen in de oven of airfryer en aanvallen maar.


Lekker met een salade

Deze rösti is heerlijk met een salade. Maar ook bij een gourmet. Maak ze dan kleiner en eventueel van te voren. Invriezen of koel bewaren. En dan op tafel zetten en iedereen kan zijn eigen rösti opwarmen.


Tomatenketchup

Als dip kan je eventueel tomatenketchup erbij geven. Maar mayonaise is ook heerlijk. Maar net wat jij lekker vind.


 Maak je de rösti zelf en je hebt over, kan je ze invriezen. Leg een stukje bakpapier tussen de rösti's tegen het plakken.

Recept staat onder deze foto.

Rösti van zoete aardappel
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Cottage pie uit de slowcooker en de Airfryer

Beide apparaten heb ik voor dit gerecht gebruikt. Echt gemakkelijker kan bijna niet. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?


 

  • 1 zoete aardappel ± 450 gram
  • 75 gram oude kaas geraspt
  • 2 eieren
  • snufje chilipeper naar smaak
  • peper naar smaak
  • 2 eetlepels olie





 

Zo bereid je het!


 

  1. Schil de aardappel en spoel af. Goed afdrogen en rasp hem grof.
  2.  Rasp de kaas iets fijner en meng met de aardappelrasp.
  3. Klop in een kom de eieren los en meng met de aardappel. 
  4. Meng de chilipoeder en de peper door de aardappel.
  5. Verwarm de olie en maak met 2 eetlepels hoopjes in de pan. 
  6. Bak ze om en om bruin en gaar. Per kant ongeveer 5 minuten. 
  7. Houd eventueel warm in de oven. 
  8. En dan...AAN TAFEL!







Ga terug naar home via onderstaande link

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: