19-11-2025
Dit recept is een oud recept.
De originele datum van dit recept is: 04-12-2018
Panna cotta met stoofperen
Panna cotta
Panna cotta is een makkelijk nagerecht. Als je nou een simpel en smaakvol gerecht zoekt, kan ik je panna cotta aanbevelen. Eigenlijk kan het niet mislukken. Het is een kwestie van erbij blijven. Op tijd en zeker niet te lang de gelatine weken. Dan toevoegen en de massa in vormen gieten om af te laten koelen. Panna cotta betekent gekookte room en is een Italiaans nagerecht.
Stoofperen
De stoofperen had ik al eerder bereid. Daar bleven een paar van over. Dus ik bedacht deze lekkere combinatie. Al eerder had ik andere combinatie bedacht. Deze was ook reuze lekker. Klik hier voor het andere recept
Wat heb je nodig?
Slagroom en gelatine. Je kan ook agar-agar gebruiken. Dan moet je wel omrekenen. Hoeveel gelatine ligt aan hoeveel vocht je gebruikt. Op de verpakking staat hoeveel. Maar een leidraad kan zijn: 6 gram op een halve liter vocht.
Agar agar
Wanneer je geen vlees of aanverwante producten gebruikt. Kan je de gelatine vervangen voor agar-agar. Agar-agar is een bindmiddel wat uit zeewier wordt gewonnen. Kijk voor de hoeveelheid en hoe je het moet gebruiken op de verpakking. Het kan variëren, heb je vlokken of poedervormige agar agar. De slagroom kan je vervangen voor een plantaardige variant.
Weetje
Stoofperen vallen onder de catergorie - groente. Dus hoe lekker is dat?! Het lijkt of je snoept, maar je eet toch gezond. Tenzij je stoofperen mierenzoet zijn en stijf staan van de suiker. Dan is het minder gezond. Maar ach, dat mag toch ook weleens. Ja toch - niet dan?
Disclaimer: ik word niet betaald door wat voor merk dan ook. Pakketten worden mij niet toegezonden. Ik koop alles zelf. Daarom voel ik mij vrij om een merk te noemen die ikzelf graag gebruik.
Tekst van het recept vind je onder deze foto's! Scroll dus door.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Panna cotta is een makkelijk nagerecht
Wat heb je nodig?
Voor groenten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kleine ui of sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel gedroogde Oregano
- 1 gele paprika
- flink wat peper - naar smaak
- 10 kerstomaatjes
Voor de pizza
- een bodem, ontdooit
- blikje tomatensaus pizza (zie foto in de slide)
- vers gerapste Parmezaanse kaas
- de vooraf gebakken groente
- goede buffelmozzarella, liefst met origineel Italiaans keurmerk
- verse basilicum
- vers gemalen peper
- vers geraspte Parmezaanse kaas
- nog wat olijfolie om voor het opdienen op de mozzarella te doen
Zo bereid je het!
- Verwarm de olie in een koekenpan.
- Pel de ui of sjalot en snipper hem.
- Doe bij de olie in de koekenpan.
- Pel en snipper het teentje knoflook, dit kan ook in de koekenpan.
- De Oregano kan er ook bij.
- Laat dit op getemperde hittebron zachtjes bakken.
- Was de paprika. Halveren en zaad- en lijsten verwijderen.
- Snijd dan in repen (zie foto).
- Laat de repen paprika ongeveer 5 minuten meebakken.
- Was de tomaten en halveer ze.
- Doe het groentemengsel, samen met de gehalveerde tomaten, in een schaal en zet in de Airfryer. Temperatuur 125 graden en de tijd op 20 minuten. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Bestrijk de Pinsa Pizza eerst met de saus voor pizza (zie foto)
- Rasp er Parmezaanse kaas op.
- Verdeel dan de groenten. Doe hier ook Parmezaanse kaas op.
- Zet de bakplaat voor 5 minuten in de voorverwarmde oven.
- Voor het opdienen de Mozzarella en de basilicum erover verdelen.
- Maal zwarte peper over en drizzel naar smaak met olijfolie.
- En dan... Aan tafel.
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Deel dit recept met wie je maar wil. Zij gaan dit zeker waarderen.
Vind jij pizza of patat ook lekker? Vertel mij dan je voorkeur...

