19-08-2022
Macaroni uit de Römertopf
Slowcooking
Of het echt slowcooking is? Het is anders. Waarom is het anders? Omdat het in de oven is bereid en niet uit een slowcook-apparaat. Zelf vind ik het wel slowcooking, want het duurt langer dan koken op het gasstel. Dan kan je binnen 25 minuten klaar zijn. Maar nu doet de oven het meeste werk.
Geen vlees
In deze maaltijd zit geen vlees. Wat wel? Roomkaas en geraspte kaas. Wil jij wel vlees, kan je er vegetarisch gehakt doorheen doen. Maar het hoeft niet. Rasp je kaas wel zelf. Echt, geloof me - het is stukken lekkerder. En je hebt alleen maar kaas. Geen andere toevoegingen. Lees maar.
Mac and cheese kruiden
Van Verstegen had ik een vega kruidenmix gevonden. Als smaakversterker is miso gebruikt. Het maakte het extra lekker. Geen zout toegevoegd. Miso is een pasta wat wordt gemaakt door sojabonen te laten fermenteren. Foto van dit product staat verderop deze pagina.
Volkoren pasta
Ik had deze keer volkoren elleboogmacaroni gekocht. Het was echt heerlijk. Zie foto verderop deze pagina.
Foodblogswap
Op het foodblog van gezin over de kook zag ik een recept van lasagne uit de slowcooker. Nou heb ik zo'n apparaat ook in de kast staan maar gebruik ik hem nooit. Waarom? Geen idee. Wat ik wel zag, met de slowcooker heb je geen gratineerlaag en juist dat vinden wij zo lekker. Heb jij ook een slowcooker en gebruik je hem vaak.
Klik dan hier voor dat recept. Maar wel terugkomen voor mijn versie.

4 foodblogswap recepten
-
Bietensalade met fenegriekkaas
Een heerlijk frisse salade.
-
Frittata met spinazie en chorizo
Een heerlijke combinatie.
-
Gehaktballetjes met gebakken tomatensaus
Albondigas con sofrito. Oftewel: gehaktballetjes met gebakken tomatensaus.
-
No waste gebakken champignons met gekookt ei op brood
Oud brood geven aan de eendjes. Dacht het niet.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 rode paprika - de bolle
- 1 courgette
- 135 gram macaroni
- 1 eetlepel mac&chees kruiden
- ! eetlepel gedroogde oregano
- 4 eetlepels roomkaas
- 300 milliliter passata
- 200 milliliter water
- 100 gram vers geraspte biologische belegen kaas 40+
Zo bereid je het!
- Vul beide helften van de Romertop met water. Laat zeker 15 minuten staan.
- Begin nu met het snijden van de groenten.
- Giet beide helften leeg. Bewaar het water, hiermee kan je de planten water geven.
- Leg de macaroni op de bodem van de schaal.
- Schep daarop alle gesneden groenten.
- Strooi de kruidenmix erover.
- Strooi de oregano erover.
- Schep dan de roomkaas erop.
- Giet dan de passata erover.
- Giet dan het water erover. Omscheppen. Zie foto 4.
- Zet dan de gevulde Romertopf in de koude oven. Schakel in op 200 graden Celsius, 30 minuten.
- Schakel na die tijd de temperatuur terug naar 180 graden Celsius.
- Haal het deksel van de Romertopf en roer alles goed door.
- Verdeel dan de geraspte kaas erover. Laat zo nog 10 minuten staan om de kaas te laten smelten en te gratineren.
- En dan...AAN TAFEL!!
Word jij ook zo blij van lekkere recepten voor twee? Heb jij veel vrienden die zitten te springen om lekkere recepten voor twee? Je kan ze nu blij maken. Zodat ze ook lekker met zijn tweetjes kunnen eten. Sharing is caring!
Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.
Wil jij ook mooie flyers maken? Check dan via de link. Credits voor jou en mij. Klikhier
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!